Over mij

Hallo, mijn naam is Fred en ik woon in Noord Drenthe. Natuur is mijn passie en fotografie een hobby, deze twee combineer ik door regelmatig op stap te gaan en mooie plekken te bezoeken. Op deze site kun je aantal foto’s bekijken van vogels die ik de afgelopen jaren heb gespot. In het analoge fotografie tijdperk heb ik veel planten en insecten gefotografeerd en sinds 2017 ben ik begonnen met het fotograferen van vogels.

Ik fotografeer in raw en gebruik Lightroom maar pas geen additionele bewerking toe, dus ik voeg niets aan de foto toe en haal ook niets weg, gebruik geen flits of filters, etc. Mijn doel is niet om kunstzinnige foto’s te maken, de foto’s moeten het liefst een zo goed mogelijk beeld van de realiteit geven, van de vogel in zijn natuurlijke omgeving en met natuurlijke kleuren. Binnen dat kader probeer ik natuurlijk wel een zo mooi mogelijke foto te maken.

Vogels zijn alfabetisch weergegeven maar een selectie is ook per regio of per onderwerp weergegeven.

Omdat ik in het noorden van Nederland woon zijn veel foto’s genomen in de Lauwersmeer, de Onlanden, Fochteloërveen en vele andere mooie plekken in het noorden. Natuur hoort voor iedereen vrij beschikbaar te zijn daarom ga ik bij voorkeur niet naar vogelkijkhutten waar ik voor moet betalen. De meeste foto’s zijn in de vrije natuur genomen, een aantal in of nabij een (vrij toegankelijke) vogelkijkhut.